Valg av leverandør og merke..

DEL II

Etter å ha fått tilbud fra Spatec begynte jeg å lete på Google etter andre som leverte Swimspa/motstrømsbasseng. Det var mange som dukket opp, men det var spesielt en aktør som skilte seg ut og det var Sunbelt Spas på Notodden. https://sunbeltspa.no/

Det første jeg la merke til at de hadde en moderne nettside med fokus på gode bilder, tekst og produktvideoer.

Det tok ikke lang tid før jeg fant kategorien som heter «Motstrømsbasseng»https://sunbeltspa.no/24-motstromsbasseng

Etter å ha rullet nedover siden la jeg umiddelbart merke til forskjellen på pris kontra tilbudene jeg hadde fått ifra Spatec. Bassengene virket også mye mer moderne. Etter et par minutter fant vi drømmebadet. Det var Sunbelt Spas Energy Swimspa som fikk vår oppmerksomhet. Et basseng som så moderne ut og hadde mye mer funksjonalitet en det Spatec kunne tilby. Det beste av alt var at det var 120.000 rimeligere enn det beste tilbudet jeg fikk fra Spatec.

Et bilde av badet vi fattet interesser for:

energy-swimspa-svommebasseng-billig-4

Link til badet: https://sunbeltspa.no/energy-swimspa/2716-energy-swimspa-deep.html 

Dette bassenget er 2015 modell og har en stor Swimspa-del og en egen massasjedel, akkurat som vi ønsket oss. Men det er mange forskjeller på dette bassenget kontra det jeg fikk tilbud fra Spatec på Lier. Og alt er til det positive.

-------------------------------------------------------------------------------------

Data på Energy Swimspa fra Sunbelt Spas:

Størrelse: L720 cm x B228 cm x H128 cm
Vekt: 1650 kg
Volum: 14.000 liter
Antall dyser: 110
Kabinett: Kompositt
Elektronikk: Balboa (MADE IN USA)
Rensing: Både UV Rensing og Ozon.
Høyttalere: JA
Wifi klart: JA. Kan styres med App fra mobilen.
Vannfall: JA
Araomaterapi: JA
Produsert: Badet er satt sammen i Kina, men skallet, pumpe og elektronikk er fra USA.

PRIS: 220.350,-
Levering: 2500,-
Totalt: 222.850,-

 

Data på Aqua Fit Plus for sammenligning:

Størrelse: L579 cm x B230 cm x H132 cm
Vekt: 1590 kg
Vannmengde: 6550 liter (Basseng) + 1060 liter i massasjebad) Totalt 7610 liter
Antall dyser: 23
Renseanlegg: Ozon
UV-rensing: NEI
Wifi: NEI
Høytalere: NEI
Vannfall: NEI
Aromaterapi: NEI
Produsert: I følge Spatec er delene fra USA og badet er satt sammen i Mexico.

PRIS: 340.000,- inkludert levering til 3470 Slemmestad.

-------------------------------------------------------------------------------------

Så stilte jeg meg spørsmålet, hvordan kan et større og mer avansert bad koste hele 120.000,- mindre?

Jeg tok telefonen til Steinar i Sunbelt Spa som er eier og daglig leder. Jeg fortalte at jeg hadde vært hos Spatec og hadde fått tilbud på Swimspa fra dem og at jeg lurte på hvorfor Sunbelt Spa kunne selge mer avanserte basseng til en mye bedre pris. Steinar forklarer dette med at de tradisjonelle butikkene tar en høyere fortjeneste pr solgte bad og at Sunbelt Spa har fokus på å selge stort volum med lavere fortjeneste. Bassengene de selger kommer fra Kina, men selve karet, elektronikken og andre viktige deler er laget i USA. Jeg spurte om badet hadde like god isolasjon som konkurrentene og Steinar forklarte godt hvordan det var isolert og at det var laget for nordiske forhold. Jeg takket Steinar for gode og profesjonelle svar.

Så la oss se litt på regnskapene til Spatec og Sunbelt Spas, stemmer det som Steinar sier?

Det første jeg ser når jeg søker opp Spatec Norge AS er at de er Tripple A rating, noe som umiddelbar sier meg at denne gjengen gjør det bra og tjener godt med penger.

REGNSKAP SPATEC NORGE AS:

For regnskapsåret 2014 hadde de en omsetning på kr 16,3 millioner og vareforbruket er på kr 8 millioner. Overskudd: 2,4 millioner.

Men etter at 2015 regnskapet ble offentlig kan man se at det har blitt tøffere for Spatec. Dette skyldes nok i all hovedsak valutaendringer som gjør at innkjøpene har blitt betraktelig mye dyrere. Men pga konkurransesituasjonen fra aktører som Sunbelt Spas kan de ikke øke prisene. 2015 viser salg på 16,7 mill og et vareforbruk på 10,1 mill. 2015 hadde bedriften et underskudd på minus 17.000,-

For orden skyld, de har falt fra Tripple A til Double A siden 2015 regnskapet kom ut.

REGNSKAP Sunbelt Massasjebad Norge AS:

For regnskapsåret 2014 hadde de en omsetning på kr 22,4 mill med et vareforbruk på 13,3 mill. Overskudd: 2,4 mill etter skatt.

For 2015 hadde de en omsetning på kr 29 mill med et vareforbruk på kr 17,3 mill og et overskudd på kr 3,6 mill etter skatt.

Ut ifra tallene på begge bedriftene er det riktig som Steinar sier at de har mindre dekning pr bad de selger, men de selger mye større volum og sitter derfor igjen med et høyere omsetning og overskudd. Det virker også som de har lagt lavere kostnader og gjør det rett og slett bedre.

Fortsettelse følger i DEL III - "Hva svarer Spatec?"

5 kommentarer om “Valg av leverandør og merke..

 1. Monica Guren

  Hallo du. Vi vurdere den swimspatypen som du har kjøpt men er litt usikre på om vi bør velge den du har valgt eller den modellen som er dypere. Hvor dypt er ditt swimspa og er du fornøyd med dybden? Vil det være fordeler / ulemper med et dypere basseng?

  1. ArneLeon

   Hei Monica og hyggelig at du leser bloggen min. 🙂

   Når det gjelder dybde, så kommer det litt an på hvem som skal bruke bassenget. Har du barn under 10 år, så holder det i massevis med vanlig dybde. Hvis bassenget er fylt opp 5 cm fra kanten, så vil du ha 120 cm med dybde. Er det for tenåringer og voksne, så ville nok jeg gått for det dype. Men for oss var det ikke noen alternativ pga det ville blitt for høyt i forhold til naboer og innebygging på terrasse. Håper dette hjalp deg litt 🙂

    1. ArneLeon

     Det er 3 lokk som dekker bassenget. Skal du bare bruke Spa, så trenger du kun å ta av det lokket og la de andre ligge. Men lokkene veier en del og det er en fordel å være to personer. Men har du bassenget innebygget slik som vi har, så er det en svært enkel prosesss. Da bare skyver du de av og på.

Legg igjen en kommentar