Strømforbruk Energy Swimspa – Første måling

Første måling av strømforbruk fra bassenget..

Jeg ser strømforbruket Live.. Ganske kult!
Jeg ser strømforbruket Live.. Ganske kult!

 

Jeg har installert strømmåler og det virker utrolig bra! Jeg kan live se hvor mye strøm bassenget trekker til en hver tid. Jeg har også lagt inn strømprisen slik at jeg kan se hva det koster i krone og øre. Denne må jeg selvsagt oppdatere etterhvert som prisen endrer seg. Jeg har et strømabonnement hvor jeg betaler 19,90 øre pr kWh.  Legger jeg på nettleien som er på kr 37,54 øre pr kWh ender jeg opp på 57,44 øre pr kwh. Jeg har fastpris og strømselskapet jeg er hos må gi meg 2 ukers varslingsfrist før de evt setter opp eller ned prisen, så dette burde være mulig å få relativt nøyaktig.

Trekker 6,022 kWh.

Energy Swimspa er utstyrt med 2 x 3 kW varmeelementer og begge disse går nå for full motor for å varme opp bassenget. Når vi koblet til strøm i dag kl 13.00 holdt bassenget 7 grader. Nå klokken 20:56 er Spa-delen på 23 grader og Swimspa-delen på 12 grader.

Spa-delen stiger med 2,3 grader i timen. (1500 liter vann)
Swimspa-delen stiger med 0,7 grader i timen. (12.500 liter vann)

Spablogg out...

 

7 kommentarer om “Strømforbruk Energy Swimspa – Første måling

  1. ArneLeon

   Nå ble jeg litt usikker på om jeg hadde skrevet feil, men sa du at 36,5 grader hørtes kaldt ut? Da vil jeg anbefale deg å gjøre et forsøk å bade i 36,5 grader og gi meg en ny tilbakemelding. På alle spa vil du miste ca 1 til 1 1/2 grad de første minuttene bare ved å ta av lokket, etter det holdt det seg ganske stabilt de neste 25 minuttene. Dette er noe samtlige leverandører har informert meg om. Dvs det gikk ned 1/2 grad. Dette har ingenting med isolering å gjøre og jeg er ganske sikker at du vil oppleve det på alle utespa. Men utifra måter du skriver på, så antar jeg at du er en av konkurrentene til Sunbeltspa. Du kan slappe helt av, vi skal dokumentere isolasjonen utover vinteren. 🙂 Skulle jeg ta feil og du ikke er en av konkurrentene, så er du velkommen til å gi deg til kjenne.

  2. ArneLeon

   Jeg må bare kommentere litt mer, for du tar veldig feil hvis du tror dette har noe med isolasjonen å gjøre. Du skriver "da er det dårlig isolert"

   Etter at massasjebadet var på 38,5 grad i dag tidlig, så er det kun varmekolben i swimspa delen som har gått. (Denne har enda ikke nådd temperaturen på 30 grader som er satt). Massasjedelen har holdt seg på 38,5 grad gjennom hele dagen, jeg vil heller si at det lover bra for isolasjonen. Hva som skjer når du tar av THERMOLOKKET vil jeg anta er ganske så likt på alle utespa. Men det blir veldig spennende å følge forbruket når begge karene har nådd sin kjerne temperatur. Vi skal ha 30 grader i Swimspa-delen og 38,5 i Massasje-delen. Når det bikker under minusgrader kommer vi til å stille massasjedelen nærmere 40. Hvis man Googler litt om dette, så vil man lett finne at utespa mister ca 1 grad pr 1/2 time. En kilde:https://www.hottubbarn.co.uk/hot-tubs/info/faq

   "A final point - hot tubs are designed to be hot 24/7. Once a hot tub is hot you, are only ever topping up lost heat. A 1.5KW heater will put about 3 degrees of heat into a spa per hour, so a typical 1/2 hour use will drop the spa temperature about 1 degree, meaning it will take about 20 minutes to recover."

   Men igjen, vi må huske på at dette karet koster under 200.000 under nærmeste konkurrent!! Og da er det faktisk greit hvis det skulle bruke noe mer strøm, jeg er forberedt på det. Men steike inni satan så mye strøm jeg kan kjøpe for 200.000,- Da kan jeg drifte 20 swimspa til hele nabolaget! 😉

 1. Torill

  Hei
  Først vil jeg si at du oppfordrer folk til å kommentete og følge bloggen din, og skal være upartisk.
  Det håper jeg du klarer, uten å mistenke noen for å være en spion fra spabransjen.
  Jeg er en ivrig entusiast av boblebad, og benytter det flere ganger i uken. I perioder hver dag.
  Jeg har hatt mitt Coleman spa i 12 år hjemme, og har Hotspring på hytta.
  De står begge på 40 grader til enhver tid, og jeg synes vannet er kaldt når det synker til 38.5 grader.
  Da går jeg ut av det, etter å ha benytet det i 1-3 timer. Bruker ikke massasjedelen mye, men elsker å sitte der og kjenne varmen, se på stjerneskudd og tenke på hvor godt jeg har det.

  1. ArneLeon

   Ja, selvsagt ønsker jeg kommentarer og diskusjon rundt dette. Jeg ønsker alle velkommen, både konkurrenter og alle andre. Det som gjør at jeg umiddelbart mistenker deg for å jobbe hos en konkurrent er måten du skriver på. Hvis du virkelig er en entusiast av boblebad, så VET du veldig godt at varmetap etter at man tar av lokket ikke har noe med isolasjon å gjøre. Hvor mye og hvor raskt badet vil miste temperatur avhenger av flere ting, men vind er vel den største fienden. Nå skal de sies at huset vårt ligger på "Morbergtoppen" og vi har en del vind her siden vi ikke har fått satt opp vindskjerming enda. De fleste jeg ha snakket med sier at vind og antall personer i badet er den største årsaken til at Spa mister varme etter å ha fjernet Termolokket. Du skriver jo selv at du mister 1,5 grad 1-3 timer. 3 timer og 1 grad tror jeg rett og slett ikke noe på, så hvis dette stemmer synes jeg du skal dokumentere det. Jeg venter også på en kommentar vedrørende det du skrev "Da er det dårlig isolert"

   Du er velkommen til å få skrive et gjeste-innlegg her, men jeg ønsker god dokumentasjon på det du påstår.

  2. ArneLeon

   Hei, jeg tok en telefon til Hotspring massasjebad i går for å høre hva de kunne si om dette med temperaturdropp når man bader. Han sier at man kan forvente at dersom badet holder 39 grader i minus 10 grader, vil du miste 3-5 grader i løpet av 1 time og et par grader på en halvtime. Han hadde ingen tro på det du skrev at badet kun synker 1,5 grad på 1-3 timer, da må det være sommer og vindstille.

   Som jeg også skrev her tidligere, så har dette ingenting med isolasjon å gjøre. Men avgjørende faktorer vil være hvor mye vind det er, hvor mye du bruker massasjedysene. Bruker du bobler vil det synke en raskere side du trekker kald luft utenifra og inn i badet. Kilde hos Hotspring: Espen Skøyen.

   1. Per Arne

    Jeg kjenner kunden og med deres Hotspring med oppgradert varmeelement og jumpet så varmen går samtidig med pumper så vil temperaturen i badet holde seg over flere timer. Samt man vil oppleve at faktisk temperaturen stiger under bading hvis du justerer temp opp.
    Det er det som skiller ett kvalitets bad og ett annet.
    God helg Blogger Arne

Legg igjen en kommentar