Utstyr og Spakjemi

Hvilken butikk bruker jeg?

Jeg har nå testet en del nettbutikker og landet på en favoritt. Grunnen til at jeg bruker Basseng.no er pris, rask levering og at de har fri frakt ved bestilling på over kr 1000,-

Nettbutikken jeg bruker til det meste av Spakjemi og utstyr.

7 kommentarer om “Utstyr og Spakjemi

 1. Diana

  Hei

  Hvor avansert er det å styre med kjemien på bassenget?
  Klarte du å komme i kontakt med noen andre som hadde handlet av sunbelt, eller baserte du det på det du leste på nettet? 🙂

  1. ArneLeon

   Hei Diana,

   Det er ikke avansert i det hele tatt. Man lærer raskt rutinene. 🙂 Jeg hadde ikke kontakt med noen andre før jeg kjøpte, men de hadde veldig god rating på facebook. Bare å spørre hvis du lurer på noe mer. 🙂

   1. Diana

    Takk for svar.
    Man blir jo så himla usikker, for det er jo som du skriver, vi blir advart mot sunbelt fra andre aktører...
    Jeg bor rimelig langt vekke fra Notodden også, så er bekymra i forhold til hvis noe skal reklameres på om det vil bli et styr.
    Har du noen mer oversikt over strømforbruk?
    Hvorfor har du valgt klor-rengjøring og ikke bromin? Har du det her uv-rensopplegget på karet ditt? Var det størrelsen som gjorde at du valgte energyspaet? Vurderte du sterkt noen andre modeller?

    Mvh Diana

    1. ArneLeon

     Hei igjen,

     Jeg har nå hatt bassenget i 6 måneder og er veldig fornøyd, kvaliteten virker veldig bra. Servicen jeg har fått så langt har vært av topp klasse. Det er nok ingen grunn til bekymring. Jeg kan selvsagt ikke si noe om kvaliteten i årene som kommer, men føler meg trygg på at jeg har 5 års reklamasjonsrett. Konkurrentene har hatt alt for høy fortjeneste når de selger et Spa/Swimspa. SunbeltSpa fokuserer på å selge volum isteden for få bad med stor fortjeneste. Mistenker at det er derfor konkurrentene advarer og forteller løgner. For så langt, så er min erfaring at konkurrentene lyver og bløffer. Skammelig spør du meg!

     Jeg har en artikkel her inne som handler om strømforbruk, men hva lurer du på? Nå som det er sommer bruker bassenget veldig lite strøm, men jeg skal gjøre en måling nå i juni og juli.

     Jeg brukte klor i starten, men nå har jeg godt helt over til å bruke Aktivt Oksygen og det fungerer helt utmerket. Jeg har det i bassenget 1 gang i uken, samt rett før vi bader. Kjøper 3 kg på Basseng.no. https://www.basseng.no/kjemi/aktivt-oksygen/kjemi-aktivt-oksygen-granulat-3kg

     Grunnen til at vi valgte Energy var størrelse, pris, utseende og det at det var basseng og Spa i et kar. Det er et av de bassengene jeg mener ser best ut når du bygger det inn, samt mye belysning og mye utstyr fulgte med til prisen.

     1. Diana

      Jeg kanskje kan spørre om du har gjort noen årlig utregning på hva det vil koste totalt med kjemikalier, filter og strøm å drifte dette?

      Mvh Diana

     2. ArneLeon

      Hei Diana,

      Jeg vil gjøre utregningen først etter ett år driftstid. Brukes av kjemikalier kommer veldig an på hvor mye bassenget brukes, men grov regnet vil jeg tro du må regne ca 3.000,- i løpet av ett år. Hvis du har 2 sett med filter som du bytter ut hver 6 måned, så vil filtre koste kr 4800,- Du kan sikkert halvere ned til 6, men jeg liker å være på den sikre siden når det kommer til filtrering. Strømforbruk kommer også veldig an på om du har på motstrømbassenget gjennom hele vinteren, samt hvor kald vinteren er. Men jeg antar at det vil koste meg et sted mellom 10-15.000,- i strøm å ha det på året rundt. Skrur du av oppvarmingen av motstrømbassenget på vinteren kan du nok skrelle bort 2/3 av det totale forbruket.

 2. Diana

  Tusen takk for raske svar! 🙂
  Kjempebra initiativ med denne bloggen her, er til stor hjelp i jungelen av utvalg?
  Da kommer jeg fram til rundt 1900,- i totalkostnad månedlig med dine kalkulasjoner på å drifte swimspaet hele året. Ikke avskrekkende, men ikke gratis heller ?

  Mvh Diana

Legg igjen en kommentar