Vannkjemi og forurenset vann

Aktivt oksygen eller klor?

For noen uker siden bestemte vi oss for å droppe bruk av klor og sjekke om vi kun kunne bruke Aktiv Oksygen.

Sommeren tittet innom med skinnende sol!

Dermed ble terrassen innviet noe før den ble helt ferdig. Vi var seks barn og sju voksne og vi brukte bassenget fra klokken fem til klokken ni på kvelden. Med jevne mellomrom sjokket jeg badet med Aktivt Oksygen.

Når vi var ferdig å bade passet jeg på å gi begge bassengene en real dose med Aktivt Oksygen. Etter seks dager skulle jeg gjøre målinger og opplevde da vannet i Spa-delen som veldig uklart og lite innbydende å bade i. Målingen viste ok verdier, så jeg skjønte ikke hva som var galt.

Besøk hos HotSpring

Etter et besøk hos Hotspring på Høvik ble jeg gjort klar over at det sjelden går bra med kun Aktivt Oksygen. Grunnen til at vannet var så uklart var at det nå var forurenset. De anbefalte å minimum bruke klor-sjokk, men at det gikk fint å bruke dette sammen med Aktivt Oksygen.

Klart vann til venstre og forurenset til høyre.

Jeg har gitt vannet en skikkelig sjokkbehandling med klor og er spent på om jeg må bytte vannet, eller om jeg klarte å redde det med klor. Oppdatering kommer...

4 kommentarer om “Vannkjemi og forurenset vann

 1. Torgrim Sandvoll

  Takk for kjempenyttig blogg for nye eiere av Energy Swimspa!

  Når du sjokkbehandler badet, hvor mange klortabletter har du i spa delen, og hvor mange i basseng delen? Har du bare tablettene rett oppi, eller bruker du en sånn flytesak? Hvor lenge lar du pumpene gå når du gjør dette?

  1. ArneLeon

   Hei, først vil jeg beklage seint svar. Vi har vært på ferie i Thailand og kom hjem denne uken. Jeg bruker ikke klortabletter lenger og vil vel ikke anbefale det heller.

   I selve swimspadelen bruker jeg kun Aktivt oksygen og det fungerer utmerket. Å bruke kun aktivt oksygen i Spa-delen har jeg dårlig erfaring med, så her har jeg brukt klortabletter sammen med Sjokk-klor. Men jeg fant det veldig vanskelig å oppretteholde kjemien i denne delen og jeg prøver nå ut noe nytt.

Legg igjen en kommentar